İstanbul'a Tarihi Bir Proje Üç Katlı Tüp Geçit

Hasdal kavşağı ile Ümraniye kavşağı arasına yapılacak tüp geçit; köprüleri, raylı sistemleri ve 3. havalimanını da birbirine bağlayacakk.
İstanbul'a Tarihi Bir Proje Üç Katlı Tüp Geçit
Hasdal kavşağı ile Ümraniye kavşağı arasına yapılacak tüp geçit; köprüleri, raylı sistemleri ve 3. havalimanını da birbirine bağlayacak. İnşaatın 2020'de tamamlanması planlanıyor. Merak edilen ise boğazın altındaki tünelin geçiş ücretinin ne kadar olacağıydı.
 
BAKAN TAHMİNİ GEÇİŞ ÜCRETİNİ AÇIKLADI
 
Geçiş ücretiyle ilgili Lüftü Elvan yaptığı açıklamada çalışmaların devam ettiğini belirterek, "Geçiş ücretlerine yönelik çalışmalarımız devam ediyor. Avrasya tünelinde 4 dolar, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde 3 dolar civarında. Bunların altında olacağını düşünüyorum. 5 yıl içinde bitirmeyi planlıyoruz. 2019 seçimlerine yetiştirmek için çaba sarf edeceğiz." şeklinde konuştu.
 
GÜNDE 2 MİLYON KİŞİ
 
Bakan, "Bu 31 kilometrelik metro hattımız günde 1.5 milyon yolcu taşıyacak. Karayolumuz da günde 200 bin aracın geçişine imkan verecek. 2 milyon vatandaşımıza bir günde hizmet verebilecek olan bir sistem. Mevcut olan 9 adet raylı sistem var İstanbul'da." dedi.
 
İSTANBUL'A MEGA TÜNEL
 
İstanbul, Marmaray ve Avrasya tünelleri sonrası boğazın altından geçecek yeni bir tünele hazırlanıyor. Bu yeni tünel projesinde diğerlerinden farklı olarak üç katlı sisteme imza atılacak. Yapılan 10 yıllık projeksiyonlar ışığında hazırlanan projede raylı sistem ve karayolu hattı bir araya gelerek tek tüp geçitte buluşacak.Şehrin Anadolu ve Avrupa yakasını boğazın altından birbirine bağlayacak olan tüp geçit denizin 110 metre altından geçecek.
 
https://www.guneysu.gen.tr adresinden 28 Mart 2024, 12:07 tarihinde yazdırılmıştır.